Site logo
Ταξιδεύοντας και δουλεύοντας στην Ε.Ε

Ταξιδεύοντας και δουλεύοντας στην Ε.Ε

By 15 Ιουλίου 2023 ΑΡΘΡΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ταξιδεύοντας και δουλεύοντας στην Ε.Ε. – Οδηγός για εργασία στην Ευρώπη

Ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ

Οι πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Προϋπόθεση ότι διαθέτουν έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο. Το ίδιο δικαίωμα ασκείται και από τα μέλη των οικογενειών τους. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για όσους δεν διαθέτουν την εθνικότητα ενός κράτους-μέλους. Σε περίπτωση παραμονής άνω των 3 μηνών, απαιτείται άδεια διαμονής από τις αρμόδιες αρχές της χώρας υποδοχής, σύμφωνα με τους κανόνες κάθε κράτους μέλους. Είναι ζωτικής σημασίας να τηρούνται οι προϋποθέσεις κάθε χώρας για τη νόμιμη παραμονή και εργασία των πολιτών. Η Συμφωνία Σένγκεν ανέτρεψε την κατάσταση με την κατάργηση των ελέγχων στα σύνορα των περισσότερων κρατών-μελών, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη μετακίνηση. Για να πραγματοποιήσει κανείς ταξίδι στην ΕΕ, αρκεί να έχει ένα έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα.

Πλήρη μέλη Συμφωνίας Σένγκεν: Δανία, Ελλάδα, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Αποτελούν τον πυρήνα της ΕΕ όσον αφορά την ελεύθερη μετακίνηση.

Ευκαιρίες εργασίας στην ΕΕ

Σχετικά με τις ευκαιρίες εργασίας στην ΕΕ, οι πολίτες των κρατών-μελών διαθέτουν το δικαίωμα να διαμένουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται και να συνταξιοδοτούνται σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Πολλοί επιλέγουν την εργασία στο εξωτερικό για επαγγελματική εξέλιξη ή απόκτηση εμπειρίας σε διεθνές εργασιακό περιβάλλον. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως τα έθιμα και η κουλτούρα, για μια καλύτερη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ειδικότητες όπως οι νέες τεχνολογίες, ο τουρισμός και η γεωργία σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Για να αναζητήσουν εργασία, συνιστάται στους πολίτες να αποστείλουν μεταφρασμένο βιογραφικό και πτυχία στους ενδιαφερόμενους εργοδότες μέσω ηλεκτρονικής αίτησης ή ταχυδρομικά. Επίσης, απαιτούνται άλλα απαραίτητα έγγραφα, όπως φωτογραφίες του διαβατηρίου, πιστοποιητικό γέννησης και το έντυπο Ε111 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να εξασφαλίζονται οι βασικές ανάγκες.

Η Cosmos Jobs μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε εργασία στην Ευρώπη. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Σύνδεση

Εγγραφή

Ξεχασμένος Κωδικός

Share