Είστε εργοδότης και χρειάζεστε προσωπικό; Καταχωρήστε την αγγελία σας δωρεάν

Arrow up
Arrow down

 

Κράτα το

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ SITES ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργασία στην Ευρώπη

θέσεις εργασίας στην ΕυρώπηΌσοι αποφασίσουν να απασχοληθούν σε χώρα μέλος της Ε.Ε., δεν χρειάζονται άδεια εργασίας ή άδεια παραμονής. Την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, διευκολύνουν το κοινό νόμισμα, το κοινό εργασιακό πλαίσιο, όπως και η κοντινή απόσταση. Υπάρχει πληθώρα επαγγελμάτων που προσφέρουν θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, παρόλο που στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δείκτες ανεργίας παρουσιάζουν ανοδική πορεία ..Περισσότερα...

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ημερομηνίες προσχώρησής

1958 - Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες 1973 - Δανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο 1981 - Ελλάδα 1986 - Πορτογαλία, Ισπανία 1995 - Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία 2004 - Κύπρος, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Mάλτα,Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία. 2007 - Ρουμανία, Βουλγαρία 2013 - Κροατία ... Περισσότερα...

Δικηγόρος - Αθήνα

Από εταιρεία συμβούλων ζητείται δικηγόρος ως ανεξάρτητος συνεργάτης με γνώσεις εργατικού και ποινικού δικαίου.

Περισσότερα

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
 

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ. ΒΡΕΙΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ζητείται προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για πελάτες μας, Έλληνες εστιάτορες, στην Γερμανία Ολλανδία και Αυστρία. Ασφάλεια, διαμονή διατροφή εξασφαλισμένα.

Τηλέφωνο: 2310 887424

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ..

Μπύρα - Η γοητεία της ξανθιάς θεάς

Την έχουν χαρακτηρίσει κλασική, απολαυστική , προκλητική...

Η παγωμένη γεύση της , έχει ιστορία 6.000 ετών. Την παρήγαγαν για πρώτη φορά στη Μεσοποταμία οι Σουμέριοι, ζυμώνοντας κόκκους κριθαριού με διάφορα μυρωδικά, φιλτράροντας το μείγμα στη συνέχεια, ώστε να πάρουν το ποτό που θα τους ξεδιψούσε τα πυρακτωμένα καλοκαίρια και, μέσα από την ευδαιμονία του γλεντιού , θα μπορούσαν να πλησιάσουν τους θεούς τους.

Τύποι μπύρας : 

ALES

Brown: Γλυκιά μπύρα με σκούρο χρώμα
Bitter: Μπύρα με πικρή γεύση, ανοιχτόχρωμη
Mild: Ελαφρώς γλυκιά μπύρα , με ελαφριά γεύση
Stout: Γλυκιά μπύρα σκουρόχρωμη, όπως η γνωστή Ιρλανδέζικη "Guiness"
Barley wine: Δυνατή μπύρα με σκούρο χρώμα

LAGERS

Bock: Γερμανικής προέλευσης δυνατή μπύρα

Doppelbock: Με μεγαλύτερη ακόμη περιεκτικότητα σε αλκοόλ

Munchner: Σκούρα μπύρα χαμηλής ζύμωσης

Dortmunder: Ξανθιά μπύρα με ξηρή γεύση

Pilsner: Ξηρή ξανθιά με περιεκτικότητα σε αλκοόλ γύρω στους 5 βαθμούς

Ιστορικές αναφορές ...

Ο Χαμουραμπί (1972-1750 π.Χ.) ο ιδρυτής της Βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας, στο νομοθετικό του κώδικα , ο οποίος αποτελεί την αρχαιότερη συλλογή νόμων , ορίζει την καθημερινή κατανάλωση μπύρας , σύμφωνα με την κοινωνική θέση: Δύο λίτρα για τους εργάτες , τρία για τους υπαλλήλους , και πέντε για τους διοικητές και τους ιερείς.

Σαφή αναφορά για την κατανάλωση μπύρας στην Αίγυπτο μας δίνει ο μεγάλος Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος , ο οποίος τον 5ο αιώνα π.Χ. , αφηγείται: « επειδή δεν υπάρχουν αμπέλια στην Αίγυπτο , πίνουν κρασί φτιαγμένο από κριθάρι».

Για κριθαρένιο κρασί μας αναφέρει και ο ιστορικός Ξενοφών (425-355 π.Χ.) ο οποίος στην «κάθοδο των Μυρίων» περιγράφοντας σπίτια σε χωριά της Αρμενίας, μας λέει για κάποιο «ποτό από κριθάρι το οποίο το έπιναν με καλάμια κάθε φορά που διψούσαν.

Κρίθινος οίνος, λοιπόν, όπως και «ζύθος, πίνος, βρύτος»κ.λ.π., ήταν η ονομασία του ποτού που έμοιαζε με τη δική μας μπύρα.

Η σημερινή ονομασία του ποτού προέρχεται από την ιταλική γλώσσα, και υποδηλώνει το ποτό που παρασκευάζεται από 4 βασικά συστατικά: νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά.

Το 90% αποτελείται από νερό, και πολλές φορές το κριθάρι το αντικαθιστά το σιτάρι, το καλαμπόκι και το ρύζι. Το άρωμα και τη χαρακτηριστική πικράδα την προσδιορίζει ο λυκίσκος, ενώ η ποιότητα του νερού, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις προδιαγραφές του ποτού.

Το 1516 ο Βαυαρός Δούκας Βίλχελμ ΙV συντάσσει το "Reinheitsgebot" την εντολή γνησιότητας , σύμφωνα με την οποία παράγεται μέχρι και σήμερα η μπύρα στη Γερμανία, καθορίζοντας την αυθεντικότητα του ποτού, μόνο από την ζύμωση της βύνης, του λυκίσκου και του νερού.

Για την Παρασκευή της μπύρας λοιπόν, απαιτείται κατ'αρχήν η βυνοποίηση δηλ. η ενεργοποίηση των ενζύμων του κριθαριού, που μουσκεύεται και μουλιάζει ώσπου να βλαστήσει. Στη συνέχεια ακολουθεί η φρύξη δηλ. η ξήρανση από την οποία θα προκύψει η βύνη, η οποία θα αλεσθεί με νερό, ώστε να ζυθοποιηθεί, και το υλικό που θα προκύψει ο «γλεύκος», βράζεται μαζί με τον λυκίσκο, ψύχεται ακολούθως στους 6-10 βαθμούς Κελσίου, και τέλος ζυμώνεται μαζί με τη μαγιά για μια εβδομάδα περίπου.

Ψύχεται , ακολουθεί η δεύτερη ζύμωση , και αποθηκεύεται για να ωριμάσει για 2 περίπου μήνες. Από εκεί και πέρα αφού το ποτό φιλτραριστεί είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Στη σύγχρονη Ελλάδα η εμφάνιση της έγινε την εποχή του Όθωνα από τους Βαυαρούς.

Το πρώτο εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιωάννη Φιξ. Το 1893 ο Κάρολος Φιξ τελειοποιεί την επιχείρηση και της δίνει το όνομά του.

Η μπύρα ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες :

Τις "Ales" τις μπύρες υψηλής ζύμωσης, σε θερμοκρασίες 15-25 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση εώς 2 εβδομάδες, και τις "Lagers" τις μπύρες χαμηλής ζύμωσης, σε θερμοκρασίες 5-12 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση από 3 εβδομάδες έως 3 μήνες.

Πάντως πέρα από την καταγωγή και τις γευστικές της υποδιαιρέσεις, είναι σίγουρο ότι η μπύρα είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεδιψάσεις και μέσα από την αμεσότητα της γεύσης της, που δένει με οποιοδήποτε σχεδόν φαγητό, σου δίνεται η αίσθηση ότι ταξιδεύεις με ένα απέραντο κύμα δροσιάς, την μια στιγμή σε ελληνική καλοκαίρια και την άλλη στιγμή σε γερμανικά hofbrauhaus και σε pub του Λονδίνου νοσταλγώντας περασμένα καλοκαίρια...

Χρήστος Ισμαηλίδης

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

International Rescue Committee is hiring

Hygiene Promoter

pilot beach resort

Προσωπικό για Service

ClickMedia

PHP Programmer

HRS

Νοσηλευτές στη Βρετανία

gmg

Προγραμματιστής Εφαρμογών

msl medservices

οπτικός οπτομέτρης

Megasoft

Γραμματέας Πωλήσεων

Adrenalin

graphic designer

macon

Επιθεωρητής Πωλήσεων

WorldWideWAN-GmbH-DE

τεχνικοί υπολογιστών

oceanic security

security

laserline-clinics

Φυσικοθεραπευτής

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Cosmos JobsΕάν ψάχνετε για θέσεις εργασίας τότε είστε στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρείτε αγγελίες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
www.CosmosJobs.com : Αναζήτηση εργασίας ανά ειδικότητα για εύρεση εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Follow us