Είστε εργοδότης και χρειάζεστε προσωπικό; Καταχωρήστε την αγγελία σας δωρεάν

Arrow up
Arrow down

 

Κράτα το

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ SITES ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εργασία στην Ευρώπη

θέσεις εργασίας στην ΕυρώπηΌσοι αποφασίσουν να απασχοληθούν σε χώρα μέλος της Ε.Ε., δεν χρειάζονται άδεια εργασίας ή άδεια παραμονής. Την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, διευκολύνουν το κοινό νόμισμα, το κοινό εργασιακό πλαίσιο, όπως και η κοντινή απόσταση. Υπάρχει πληθώρα επαγγελμάτων που προσφέρουν θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, παρόλο που στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δείκτες ανεργίας παρουσιάζουν ανοδική πορεία ..Περισσότερα...

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ημερομηνίες προσχώρησής

1958 - Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες 1973 - Δανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο 1981 - Ελλάδα 1986 - Πορτογαλία, Ισπανία 1995 - Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία 2004 - Κύπρος, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Mάλτα,Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία. 2007 - Ρουμανία, Βουλγαρία 2013 - Κροατία ... Περισσότερα...

Δικηγόρος - Αθήνα

Από εταιρεία συμβούλων ζητείται δικηγόρος ως ανεξάρτητος συνεργάτης με γνώσεις εργατικού και ποινικού δικαίου.

Περισσότερα

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
 

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ. ΒΡΕΙΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ζητείται προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για πελάτες μας, Έλληνες εστιάτορες, στην Γερμανία Ολλανδία και Αυστρία. Ασφάλεια, διαμονή διατροφή εξασφαλισμένα.

Τηλέφωνο: 2310 887424

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΑΣ..

H διαχείριση των ανθρώπων στο χώρο εργασίας

Στο παρελθόν, ο ιδιοκτήτης ή διευθυντής του ξενοδοχείου, οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς κάποια επίσημη οργάνωση σαν τμήμα προσωπικού που διατηρεί τα αρχεία, προσλαμβάνει και εκπαιδεύει, έκανε την περισσότερη δουλειά με τη βοήθεια των εποπτών.  Οι επόπτες προσλάμβαναν τα άτομα, όπως αυτοί νόμιζαν πως έπρεπε και διηύθυναν τα τμήματά τους με τον τρόπο που είχαν μάθει από τα αφεντικά τους πριν προαχθούν.  Η γραμμή της εργοδοσίας ήταν "να είσαι σκληρός, για να ξέρουν ποιος είναι το αφεντικό".  Ακόμα και στις πρώτες έρευνες που είχε κάνει ο Frederic Taylor αντανακλούσε αυτή η νοοτροπία μεταχείρισης των εργατών.

Ο Taylor ενδιαφερόταν να μάθει το ιδανικό επίπεδο εργασίας (παραγωγικότητας) που μπορούσε να εκτελέσει ένα άτομο.  Για παράδειγμα, ποιο ήταν το ιδανικό μέγεθος για ένα φτυάρι κάρβουνου για έναν εργάτη που ξεφόρτωνε τα καρότσια με τα κάρβουνα; Οι ιδέες του γι' αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε "επιστημονική διαχείριση" έγιναν πολύ δημοφιλείς.  Αυτός και άλλοι, ανέπτυξαν τεχνικές για να παρατηρούν και να μετρούν την παραγωγή του εργαζόμενου.  Οι τεχνικές έγιναν τόσο επιστημονικές που γεννήθηκε μια καινούρια ειδικότητα, "η μελέτη του χρόνου και της κίνησης".  Χρησιμοποιώντας κινητές εικόνες και λεπτομερείς μηχανισμούς χρονομέτρησης, η αναμενόμενη παραγωγή προσδιοριζόταν πριν ακόμα τα άτομα προσληφθούν για να εκτελέσουν τις ανάλογες εργασίες.

Παρόλο που οι μελέτες χρόνου και κίνησης δεν ήταν συνηθισμένες στη βιομηχανία του ξενοδοχείου και εστιατορίου, μπορεί να είναι πολύτιμες όταν μεγάλες ποσότητες από ένα είδος χρειάζεται να ετοιμασθούν.  Οι εταιρίες φαστφουντ έχουν χρησιμοποιήσει μελέτες χρόνου και κίνησης για να προσδιορίσουν την κάτοψη και το χειρισμό των υλικών μέσα στα μαγαζιά τους.  Παρομοίως, οι λειτουργίες φαγητού στις αεροπορικές εταιρίες και σε μεγάλες δεξιώσεις, έχουν χρησιμοποιήσει την οικονομία του χρόνου και της κίνησης με όφελος.  Η ιδέα είναι να φροντίζουν τα αναγκαία υλικά να είναι βολικά διαθέσιμα με τη σειρά που χρησιμοποιούνται και ότι τα κατάλληλα εργαλεία υπάρχουν για τη χρήση του υπαλλήλου.  Ο υπάλληλος τότε εκπαιδεύεται να συναρμολογήσει τα υλικά στη μορφή του ολοκληρωμένου προϊόντος χρησιμοποιώντας τις λιγότερες δυνατές κινήσεις.  Κινήσεις οι οποίες δεν είναι αναγκαίες, εξαλείφονται.  Πάγκοι ή τραπέζια είναι σχεδιασμένα στο σωστό ύψος για την ιδανική εργασία.  Παρέχονται σκαμπό, εάν ο υπάλληλος λειτουργεί καλύτερα καθισμένος.  Με άλλα λόγια, η εργασία που εκτελείται αναλύεται με λεπτομέρεια από έμπειρους ειδικούς και προσδιορίζεται ο καλύτερος (συνήθως αυτό σημαίνει ο γρηγορότερος), τρόπος εκτέλεσης εργασίας.  Από εκεί και έπειτα, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εργασία.

Το πρόβλημα μ' αυτές τις μεθόδους είναι ότι ενδιαφέρονται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή του εργάτη.  Πολύ λίγο ενδιαφέρον δίνεται στην εκπαίδευση του εργάτη, ή το κόστος του εργάτη που εκτελεί την εργασία.  Το κόστος της εργασίας του εργάτη περιλαμβάνει όχι μόνο την προσπάθεια και την ενέργεια που ο εργάτης καταναλώνει, αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες όπως επίσης, την επίδραση που μπορεί να έχει η εργασία στην υγεία, την επικινδυνότητα της δουλειάς, πόσες είναι οι πιθανότητες να γίνουν ατυχήματα.  (Στη βιομηχανία της φιλοξενίας, είναι πολύ συχνά τα πεσίματα, οι τραυματισμοί από μεταφορά βαριών αντικειμένων, καψίματα στην κουζίνα και κοψίματα).  Ίσως θα έπρεπε να περιλαμβάνει στο κόστος και τη δυσαρέσκεια του υπαλλήλου, που έχει δημιουργηθεί από την κακή διεύθυνση ή από το απαράδεκτο περιβάλλον του χώρου εργασίας.  Μια δυσμενής επίδραση στην εργασία μπορεί να θεωρηθεί σα μέρος του κόστος της εκτέλεσης της εργασίας, εφόσον αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε δυσαρέσκεια, σε απουσίες και τελικά σε τακτικές αλλαγές υπαλλήλων.

Βεβαίως, είναι δύσκολο να προστεθούν διάφορα "έξοδα εργασίας", επειδή είναι σαν να προσθέτεις δύο εντελώς άσχετα πράγματα.  Παρόλα αυτά, η εξέταση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του υπαλλήλου δεν πρέπει να βασίζεται εξ' ολοκλήρου στην παραγωγικότητα, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβει τουλάχιστον εκτιμήσεις του "τι είναι το κόστος για τον εργάτη" όταν εκτελεί την εργασία.  Εάν ένα καινούριο κοπτικό εργαλείο αυξάνει την παραγωγικότητα, πρέπει να γίνει και η ερώτηση, "Αυτό το καινούριο εργαλείο αυξάνει τα ατυχήματα;"  Eάν ναι, τότε η αύξηση στην παραγωγή μπορεί να μην αξίζει.

Η αποδοτικότητα των υπαλλήλων περιγράφεται με την εξίσωση Ο = Π: Ε (δηλαδή αποδοτικότητα είναι ίση με την παραγωγή διαιρουμένη με τις εισροές).  Πρέπει συγχρόνως ο αριθμητής και ο παρανομαστής της εξίσωσης να μελετούνται.  Μια άλλη αποτυχημένη θεωρία είναι ότι ταιριάζει τέλεια με την ιδέα του απολυταρχισμού η λειτουργία της ηγεσίας, και ότι τα χρήματα είναι η μοναδική αιτία για την οποία εργάζονται οι άνθρωποι.  Παράγετε περισσότερα και θα βγάλετε περισσότερα χρήματα.  Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να γίνει η κάθε εργασία, και η διαχείριση θα τον ανακαλύψει.  Μόλις αυτό προσδιορισθεί, οι υπάλληλοι πληρώνονται για να εργασθούν με αυτόν τον προκαθορισμένο τρόπο.  Υπάρχουν πολλοί διευθυντές σήμερα οι οποίοι πιστεύουν πως αυτό είναι αληθινό και ακόμη περισσότεροι που εύχονται να ήταν αληθινό.

H έρευνα, όμως, έχει υποδείξει τους λόγους για τους οποίους εργάζονται οι άνθρωποι, και τους αποδοτικότερους τρόπους εργασίας, που είναι πολύ πιο περίπλοκοι από ότι η απλοϊκή άποψη της ανάγκης για χρήματα και ότι υπάρχει μόνο ένας καλύτερος τρόπος για να γίνει μια εργασία.  Υπάρχουν πολλά κίνητρα στον εργασιακό χώρο και το κίνητρο των υπαλλήλων δεν είναι το μόνο καθοριστικό της εκτέλεσης.  Η φύση της εργασίας και η ικανότητα του εργάτη να εκτελεί την εργασία, είναι σημαντικοί παράγοντες.  Τα διαθέσιμα υλικά και εργαλεία επίσης μπαίνουν στην εξίσωση.  Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι η ικανότητα των διευθυντών και εποπτών να συντονίσουν την προσπάθεια εργασίας των ατόμων και τις ομάδες εργασίες.

Απόσπασμα από τα εξής βιβλία των εκδόσεων Έλλην του Εκδοτικού Ομίλου ΙΩΝ :

Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
Οργάνωση και Λειτουργία Ξενοδοχείου


ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝ
Βιβλία για κάθε Επιστήμη,Τέχνη & Επάγγελμα
Σόλωνος 85,Αθήνα,τηλ: 2103387570
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.iwn.gr

 

ΕΤΑΙΡΙΕΣ

International Rescue Committee is hiring

Hygiene Promoter

pilot beach resort

Προσωπικό για Service

ClickMedia

PHP Programmer

HRS

Νοσηλευτές στη Βρετανία

gmg

Προγραμματιστής Εφαρμογών

msl medservices

οπτικός οπτομέτρης

Megasoft

Γραμματέας Πωλήσεων

Adrenalin

graphic designer

macon

Επιθεωρητής Πωλήσεων

WorldWideWAN-GmbH-DE

τεχνικοί υπολογιστών

oceanic security

security

laserline-clinics

Φυσικοθεραπευτής

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Cosmos JobsΕάν ψάχνετε για θέσεις εργασίας τότε είστε στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρείτε αγγελίες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
www.CosmosJobs.com : Αναζήτηση εργασίας ανά ειδικότητα για εύρεση εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Follow us